Kategória:
Tésztafélék, Lángosok, fánkok

Létrehozva:
2020-07-24 15:09:42

Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde


Egérke/Túrófánk

Olajban sült villám desszert. Ennél egyszerűbb fánkot még nem találtak ki. Titka a forró olaj!

Egérke/Túrófánk hozzávalói:

0,5 kg túró (lehetőség szerint házitúró)

6 tojás

20 ek liszt

csipet só

1 kk szódabikarbóna

Elkészítés:

Egy közepes tálban villával áttörjük a túrót a töjásokkal, hozzáadjuk a csipet sót, szódabikarbónát és fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, hogy sima csomómentes tésztát kapjunk.

A forró olajban megmártjük az evőkanalat, és így szaggatunk belőle galuskákat, melyeket forró olajba teszünk, és ha egy kis színt kap a fánkocska egyik fele, feljött az olaj felszínére, közepesre mérsékeljük a lángot, és szép pirosra sütjük mindkét felét.

Porcukrozva, vagy lekvárral fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!