Kategória:
Tésztafélék, Kenyerek, lepények

Létrehozva:
2020-07-25 08:18:56

Recept írója:
Sneider Rozália


Házi kenyér

Nagyon finom a házi kenyér.

Hozzávalok

50dkg liszt

1 cs száritott élesztő(vagy 3dk friss élesztő)

1k.k cukor

2k.k só

2 e.k olaj

3dl langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozni,30 percet keleszteni,utána formázni és be írdalni a tetejét.

A sütöt előmelegíteni 230 fokra.A jénait kivajazni vagy  sütöpapírral kibélelni és a tésztát bele tenni.Hagyjuk kellni még 30 percet,

a tetejét vizes ecsettel lekenni.A jénai tetejét is vízzel lekenni.20 percig 230 fokon tetővel sütni. Sütés után lekenni vizzes ecsettel és 

letakarni egy konyha kendővel.Ha friss élesztővel készül akkor a lisztet a hozzávalókkal összekeverni, a liszt közepébe fészket csinál bele

a langyos víz fele és bele morzsolni a friss élesztőt,15 perc és a többi vízzel bedagasztani.

Jó étvágyat.